Wednesday, 3 August 2022

លក្ខណៈពិសេសខុសពីគេរបស់មាន់ដុងតាវ🐔🐓

ក្រៅពី​ទម្ងន់​ធ្ងន់ សត្វ​មាន់​ពូជកម្រ​ ដុងតាវ ​នៅ​វៀតណាម​​មាន​​ជើង​ទាំង​គូ​ធំៗ​មិន​ចាញ់​ក​ដៃ​បុរស​មាឌ​មាំ​ឡើយ។

កាលពី​សម័យ​មុន ពូជ​មាន់​កម្រ និង​តម្លៃ​ថ្លៃ​កប់​ពពក​នេះ​ត្រូវ​​បាន​ចិញ្ចឹម​ទុក​សម្រាប់តែ​សែ​រាជវង្ស និង​ពិធី​សែន​ព្រេន​ធំៗ​ប៉ុណ្ណោះ។ សព្វថ្ងៃ​មាន់​ដុងតាវ​ត្រូវ​បាន​​គេ​បង្កាត់​ពូជ​ចិញ្ចឹម​លក់​ជាពិសេស​​តាម​ភោជនីយដ្ឋាន​សេដ្ឋី​ទ្រព្យស្ដុក។

មាន់​ដុងតាវ​អាច​លូតលាស់​ធំ​រហូត​ដល់​ទម្ងន់​ពី​ ៣ ទៅ​ ៦ គីឡូក្រាម​ដោយ​ជើង​គគ្រើម​ទាំង​គូ​របស់​វា​អាច​ធំ​ជាង​កំប៉ុង​ស្រាបៀរ​ទៅ​ទៀត។ មេមាន់​ដុងតាវ​ភាគច្រើន​មាន​រោម​ស​ក្បុស ខណៈ​ដែល​​អាឈ្មោល​មាន​សម្បុរ​ឆើត ឬ​រោម​ចម្រុះ​ពណ៌ សិរលើ​ក្បាល​ធំ​ក្រហម​។

សាច់​របស់​វា​ត្រូវ​បាន​ប្រជាជន​វៀតណាម​សរសើរ​​ថា​ឆ្ងាញ់​ជាង​មាន់​ធម្មតា​ធ្វើ​ឲ្យ​អ្នក​ទិញ​ហ៊ាន​ឲ្យ​តម្លៃ​ខ្ពស់ ខណៈ​ដែល​ម្ចាស់​កសិដ្ឋាន​សឹង​​ចិញ្ចឹម​លក់​មិន​ទាន់។

សាច់​មាន់​ដុងតាវ​មួយ​គីឡូក្រាម​មាន​តម្លៃ​ពី​ ១៧ ​ទៅ​ ១៩ ​ដុល្លារ​អាមេរិក។ តម្លៃ​នេះ​អាច​​ឡើង​ខ្លាំង​​នៅ​រដូវ​ចូល​ឆ្នាំ​វៀតណាម។ ពូជ​ស្ដេច​​មាន់​ដែល​ល្អ​សម្រាប់​យក​ទៅ​បង្កាត់​​អាច​មាន​តម្លៃ​ពី​ ២០០ ​ទៅ​ ៣០០ ​ដុល្លារ​ឯណោះ។

កាលពី​ឆ្នាំ​ ២០១៣ ក៏​ធ្លាប់​មាន​ព័ត៌មាន​ចុះ​ថា​ម្ចាស់​កសិដ្ឋាន​ម្នាក់​​មិន​ព្រម​លក់​​មាន់​ដុងតាវ​ ១ ​គូ​ក្នុង​តម្លៃ​ក្រោម​ ២៥០០ ​ដុល្លារ​ឡើយ។

ពូជ​មាន់​ដុងតាវ ដើមឡើយ​មាន​ប្រភព​នៅ​ស្រុក​ដុងតាវ ខេត្ត​ហ៊ុងយិន ប៉ុន្តែ​សព្វ​ថ្ងៃ​ស្រុក​ដុងហាវ នៅ​ខេត្ត​ដុងណាយ គឺជា​កន្លែង​​ល្បី​​បំផុត​ខាង​កសិដ្ឋាន​ចិញ្ចឹម​ស្ដេច​មាន់​ជើង​ធំ​។

ម្ចាស់​កសិដ្ឋាន​លោក វូ ង៉ក់ទួន ដែល​មាន​​ស្ដេច​​មាន់​ជើង​ធំ​ ៤០០ ​គូ​ទុក​បង្កាត់​ពូជ​នោះ គឺជា​ប្រភព​ចែកចាយ​សាច់​មាន់​ដុងតាវ​ដ៏​ធំ​ជាង​គេ​ទៅ​​កាន់​បណ្ដា​ហាង​នៅ​ក្រុង​ហូជីមិញ​រាល់​ថ្ងៃ។

ផ្ដើម​ចេញ​ពី​បំណង​ចិញ្ចឹម​មាន់​ដុងតាវ ១០ ​ក្បាល​ទុក​គ្រាន់​មើល​លេង​នោះ លោក វូ បាន​ចំណាយ​ពេល​ជាច្រើន​ឆ្នាំ​ទម្រាំ​ស្វែង​យល់​ពី​វិធី​ចិញ្ចឹម​វា​បាន​ត្រឹមត្រូវ។ ស្ដេច​មាន់​ជើង​ធំ​​ត្រូវការ​សេរីភាព​ក្នុង​ទីធ្លា​ធំ​ទូលាយ​ទើប​វា​អាច​ដើរ​បាន​ច្រើន និង​មាន​គុណភាព​សាច់​ល្អ​ហើយ​ឆ្ងាញ់។

ការ​ចិញ្ចឹម​មាន់​ដុងតាវ​ប្រើ​ពេល​ពេញ​​មួយ​ឆ្នាំ​ទើប​វា​ធំ​អាច​លក់​បាន។ មាន់​ញី​ទៀត​សោត ពង​បាន​តិច​ជាង​មាន់​ធម្មតា​​​ដែរ ម៉្យាង​វិញ​ទៀត​ព្រោះ​តែ​ជើង​វា​ធំ​ពេក​ក៏​នាំ​ឲ្យ​​ពិបាក​ក្រាប​ពង​ដែរ​។ បើ​ទោះ​ជា​មាន់​ដុងតាវ​ពិបាក​ចិញ្ចឹម​ក៏​ពិត​មែន ប៉ុន្តែ​ការ​ព្យាយាម​នឹង​ហុច​ផល​មក​វិញ​គាប់​ចិត្ត។ មាន់​កាន់​តែ​សាច់ សាច់​កាន់​តែ​ផ្អែម។

លោក វ៉ាន់ ឌិញហា ដែល​ជា​ម្ចាស់​កសិដ្ឋាន​នៅ​​​តំបន់​ទ្រុង​ឌិញ​លើក​ឡើង​ថា៖ «ឆ្នាំ​មុន​លក់​ដាច់​ពេក ខ្ញុំ​សល់​មាន់​តែ​​ ២ ​ក្បាល​​នៅ​ផ្ទះ។ ឆ្នាំ​នេះ​ចំណូល​​​​ច្រើន​ជាង​ឆ្នាំ​មុន​ ៦០ ​ភាគរយ»។

លោក​លើក​ឡើង​ទៀត​ថា៖ «មាន់​ដុងតាវ​របស់​ខ្ញុំ​ទាក់ទាញ​អ្នក​ស្រុក​ហាងឌួង បាក់ចាង បាក់និញ និង​ហាណូយ មក​មើល​ពួក​វា​ផ្ទាល់»។

លោក លូ មិញជិន ឈ្មួញ​កណ្ដាល​ដែល​ដើរ​ប្រមូល​ទិញ​មាន់​ដុងតាវ​តាម​ផ្ទះ​អ្នក​ស្រុក​បាន​លើក​ឡើង​ថា រូបរាង​ដ៏ចម្លែក​របស់​ស្ដេច​មាន់​នេះ​ធ្វើឲ្យ​ក្រុម​អភិជន​ចាប់​អារម្មណ៍​ជានិច្ច។

លោក​រំឭក​ថា៖ «កាលពី​ឆ្នាំ​ ២០១២ សូម្បីតែ​ព្រះអង្គ​ម្ចាស់​ជប៉ុន អាគីស៊ីណូ ក៏​យាង​មក​កាន់​ស្រុក​នេះ​ដើម្បី​ទត​ស្ដេច​មាន់​ជើង​ធំ​ដោយ​ផ្ទាល់​ដែរ។ ចាប់ពី​ពេល​នោះ​មក មាន់​ដុងតាវ​កាន់តែ​មាន​ឈ្មោះ​ល្បី​ដល់​អង់គ្លេស​ទៀត»៕

_____________________________


Sesan Facebook page: https://www.facebook.com/sesan.cambodia/

Telegram group: https://t.me/Sesan_group

Telegram channel: https://t.me/joinchat/JGHFAz3o3Eo2MzU1

Telegram admin: https://t.me/klartdean

សេសានផ្សារកសិកម្ម➡️ https://www.facebook.com/groups/1141852629635517/?ref=share

Sesan Tik Tok: https://vt.tiktok.com/ZSRjhbHRo/

Sesan Youtubehttps://vt.tiktok.com/ZSRjhbHRo/ Channel: https://youtube.com/channel/UCvbUTKnDrhblquM0rYSQISw


No comments:

Post a Comment

គុណប្រយោជន៍ធំៗទាំង៥យ៉ាងរបស់ស្លឹកគ្រៃសម្រាប់យើងគ្រប់គ្នាគួរតែយល់ដឹង៖🌱🌱🍃🍃🍸

គុណប្រយោជន៍ធំៗទាំង៥យ៉ាងរបស់ស្លឹកគ្រៃសម្រាប់យើងគ្រប់គ្នាគួរតែយល់ដឹង៖🌱🌱🍃🍃🍸 ជួយដល់សុខភាពស្បែក✅ ស្លឹកគ្រៃជាប្រភេទរុក្ខជាតិម្យ៉ាងដែលមានអត្ថប...