ក្នុងរយៈពេល៥ខែដើមឆ្នាំ២០២០នេះ កម្ពុជាបាននាំចេញអង្ករទៅកាន់ទីផ្សារបរទេសមានការកើនឡើងជាង៤០ភាគរយបើធៀបនឹងរយៈពេលដូចគ្នាក្នុងឆ្នាំ២០១៩។ នេះបើតាមការឱ្យដឹងរបស់រដ្ឋមន្រ្តីក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទ លោក វេង សាខុន។
លោកបានឱ្យដឹងថា លទ្ធផលនៃការនាំចេញអង្ករដែលបានឆ្លងកាត់ការត្រួតពិនិត្យភូតគាមអនាម័យក្នុងរយៈពេល៥ខែដើមឆ្នាំ២០២០នេះសម្រេចបាន៣៥៦,០៩៧តោនកើនឡើងប្រមាណ១០៥,៩២៥តោនឬស្មើនឹង៤២,៣៤ភាគរយដែលធៀបទៅនឹងរយៈ៥ខែដើមឆ្នាំ២០១៩ដែលមានចំនួន២៥០,១៧២តោន។
ដោយឡែកសម្រាប់ខែឧសភាឆ្នាំ២០២០នេះសម្រេចការនាំចេញអង្ករបានចំនួន៥៥,៨៤៥តោនកើនឡើងចំនួន១៩,៤៣៦តោនស្មើនឹង៥៣,៣០ភាគរយធៀបទៅនឹងខែឧសភាឆ្នាំ២០១៩ដែលក្នុងនេះមានអង្ករក្រអូបគ្រប់ប្រភេទចំនួន៥១,៦៨៣តោន, អង្ករចម្រុះគ្រប់ប្រភេទចំនួន៣,៥៧៨តោន និងអង្ករចំហ៊ុយមានចំនួន៥៨៤តោន។
ការនាំចេញអង្ករកម្ពុជាក្នុងរយៈពេល៥ខែដើមឆ្នាំដូចគ្នាប្រៀបធៀបទៅនឹងឆ្នាំ២០១៩ មានកំណើននៅគ្រប់គោលដៅនាំចេញទាំងអស់ដូចជា សហភាពអ៊ឺរ៉ុបកើនចំនួន៥១,១០ភាគរយ, ប្រទេសចិនកើនចំនួន២៥,២៦ភាគរយ, បណ្តាប្រទេសសមាជិកអាស៊ានកើនចំនួន៤៥,៣៩ភាគរយ និងគោលដៅដទៃទៀតបានកើនឡើងចំនួន៧៩,៤០ភាគរយ៕
ប្រភព៖ ផ្កាឈូក( By មុំ គន្ធា - June 1, 2020)
ផ្សាយបន្តដោយ៖ Sesan
No comments:
Post a Comment