សូមជួយស៊ែរ ដល់បងប្អូនកសិមករយើងឲ្យបានផលល្អផង៖
១, វត្ថុធាតុដើម៖
ស្លឹកម្រុំ ត្រកួន អង្គាដី កន្ធំថេត ជីត្រចៀកជ្រូក ប្រទាលកន្ទុយក្រពើ ស្លឹកស្ដៅ ស្លឹកខ្ទឹម ស្លឹកគ្រៃ ចុងអង្ករ កន្ទក់ កំពិស ខ្ចៅខ្យង និងក្បាលត្រីតូចៗ។
២, វិធីធ្វើ៖
យកវត្ថុធាតុដើមពីប្រភេទបន្លែបៃតង(ត្រកួន ស្លឹកអង្គាដី ជីត្រចៀកជ្រូក ប្រទាលកន្ទុយក្រពើ ស្លឹកស្ដៅនិងស្លឹកខ្ទឹម)យកបរិមាណស្មើរៗគ្នាដោយគិតជាបរិមាណសរុបប្រហែល៣០%នៃចំណីសរុប។
ស្លឹកម្រុំនិងស្លឹកកន្ធំថេតចំនួន១០%
ចុងអង្ករកន្ទក់ ជាបរិមាណ៤០%
កំពិសខ្ចៅខ្យង និងក្បាលត្រីតូចៗ ២០%
យកវត្ថុធាតុដើមទាំងអស់នេះ មកចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត រួចយកទៅលាយច្របល់ចូលគ្នាជាមួយនិងបន្ថែមអំបិល១ខាំដើម្បីបន្ថែមរសជាតិលើចំណីនេះជាការស្រេច។
៣, វិធីប្រើ៖
ត្រូវផ្តល់ចំណី១ថ្ងៃ៣ដងគឺពេលព្រឹកចន្លោះពីម៉ោង៧ទៅ៨កន្លះពេលថ្ងៃចន្លោះពីម៉ោង១២ទៅម៉ោង១ថ្ងៃត្រង់និងពេលល្ងាចចន្លោះពីម៉ោង៣ទៅម៉ោង៤មុនឲ្យចំណីមាន់ត្រូវធានាថាស្នូកចំណីត្រូវតែស្អាតនិងស្ងួតជាប្រចាំ។
No comments:
Post a Comment